Симбио медик е ексклузивен застапник и увозник на палетата Пико која ги задоволува потребите на децата од најмала возраст
Сабота- Недела: затворено
+ (389) 02-3120012
simbiomedic@gmail.com

Related Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Carnomed

Карнозин ЕКСТРА е комбинација од карнозин и други супстанции за подмладување . Истражувањата за составот на карозинот кои траеле со години се дел од астронаутската програма на руската Влада.Неговата улога не била само да ја засили здрствената состојба на астронаутите, туку и да го намали влијанието на космичкото зрачење и да ги подобри адаптационите механизми на стрес. Од настанувањето на првата рецептура на Карнозин ЕКСТРА поминати се веќе 15 години, а за тоа време многумина се увериле во неговите позитивни ефекти.

Карнозинот како природна супстанција се наоѓа во секоја клетка на човечкиот и животинскиот организам. Најголема концентрација на карнозинот се наоѓа во мозочните ќелии, во срцевиот мускул и во остантите мускулни клетки.

Во текот на истражувањата научниците дошле до сознанија дека нивото на карнозинот се намалува со текот на годините. Лабораториските истражувања покажуваат дека карнозинот  има голема способност да ги подмлади клетките, да го обнови нивниот изглед, да им го продолжи животот.Тоа е резултат на антиинфламаторни, антиоксидативни, антиалер-гиски и хелатни(врзување на тешки метали)својства на карнозинот.Карнозинот ЕКСТРА позитивно влијае на сите клетки, а благодарение на тоа и на с Од првите сознанија за карнозинот поминати се повеќе од 1000 години и напрвени се многу истражувања.

Денес постојат околу 2000 публикации на ПубМед ,кои се  занимаваат со позитивните влијанија на карнозинот на здравјето.Важно е да се каже дека карнозинот е потполно безбеден и до денес не се откриени нескакани ефекти.

Основното истражување и истражувањето на животните покажува дека карнозинот го намалува ризикот за појава на диjабетесот, а кај луѓето кои веќе боледуваат од оваа болест карнозинот може да ги спречи комликациите и да го подобри залечувањето на раните. Постојат и студии кои покажуваат дека карнозинот го намалува и ризикот за појава на инфаркт на срцето и мозочниот удар, го намалува оштетувањето на црниот дроб и бубрезите од различно потекло, а го намалува и ризикот за појава на некои видови малигни заболувања.

Квалитетно конципираните студии покажуваат дека карнозинот може да ги намали симптомите на депресија, Паркинсоновата и Алцхајмеровата болест, деменцијата и шизофрнијата, а исто така да го намали и ризикот за појава на катаракта. Карнозинот ја подобрува еластичноста на кожата и со тоа го забавува настанувањето на брчките.

Карнозинот ЕКСТРА успешно се користи кај децата со спектар на аутистични болести и кај децата со оштетувања во развојот.

Со општите истражувања се дознало дека карнозинот ја подобрува кондицијата, силата на мускулите, ја неутрализира млечната киселина и ја зголемува издржливоста.

Состав

Употреба: Карнозинот Екстра е единствениот додаток во исхраната прооизведен во услови на висококвалитетно производство.Содржи витамини и билни состојки богати со полифенолини со изразена антиоксидативна активност.Карнозинот, како главна состојка, поволно делува на кардиоваскуларниот систем, ги штити клетките од стареење и ја подобрува физичката активност и кондиција.Се препорачува за вегетаријанци затоа што не содржи ниту една состојка од животинско потекло.

Л-карнозин 125 мг
Д-алфа токоферил сукцинат(Витамин Е) 20 мг
Л-карнитин 20 мг
Коензим Q10 20 мг
Екстракт од северна боровница 20 мг
Екстакт од семки од грозје 20 мг

 

Преглед

Компанијата КарноМед организизра прегледи од страна на светски признатиот специјалист по интерна медицина Михаил Кучер.

Преку едноставен преглед може да се види состојабта на регулаторните системи на телото и нивната взаемна динамичка рамнотежа.Целокупната дијагностика се прави со методот на анализа на варијабилитетите на срцевиот ритам и фунционирањето на регулаторните физиолошки функции во човечкото тело(ХРВ метод). Методот ни ги открива ризиците за појава на н Врз основа на резултатите на мерењето може објективно да се одреди способнооста на адаптација на нашиот организам и оптеретувањето на одредени регулаторни нивоа.Резултатите од мерењето овозможуваат да се направи индивидуален план на лечење, како и превенција.Стручното лекарско советување е составен дел од прегледот.

За децата и возрасните прегледот трае само 5 минуту и потполно е безболен. За тоа кратко време ги добиваме резултатите за Вашата здравствена состојба, инаку за која би биле потребни многубројни прегледи и анализи. Во современите држави ваквите прегледи стануваат дел од превентивните здраствени програми. Престанете да се грижите и дознајте ја комплетната слика за Вашето тело или за телото на Вашето дете.

Пред почеток на прегледот потребно е:

  • Да не се козумира кафе или храна мимимум 2 часа пред прегледот,
  • Да не пушат цигари 1 час пред прегледот,
  • Да не се вежба на денот на прегледот.

Треба да мирувате 15 минути во нашите чекалници пред почетокот на прегледот.

Состојки: колострум (од крава), стабилизатори хидроксипропилметилцелулоза и магнезиум стеарат, боја  титан-диоксид.

Намена на производот: Додаток во исхраната на база на активни состојки на колострум произведен на посебен начин на производство.

Резултатот е сув прав направен со замрзнување , со цел да се зачува поголема количина на есенцијални аминокиселини , имуноглобулини, витамини и минерали. Наменет е за одржување на нормална функција на имуниот систем.

Начин на употреба: Возрасни и деца постари од 12 години 2-3 капсули два пати на ден, деца со возраст 3-12 години 1-2 капсули два пати на ден. Препорачаната дневна доза не смее да се надмине. Додатоците во исхраната не можат да се користат како замена за разновидна исхрана. Препаратот не треба да го користат лица осетливи на било која состојка на препаратот, лица интолерантни на лактоза, млеко и млечни производи. Препаратот не треба го користат бремени жени, доилки и лица заболени од канцер на простата, бели дробови и колоректум. Можни се гастроинтестинални пречки по неговата употреба. Препаратот не се препорачува на мали деца.

Начин на чување: Да се чува на температура над  5 C, и под 20 C, на темно и суво место.

Да се чува вон дофат на деца.

 

 

КОЛОСТРУМ екстра

Додаток во исхрана

120 капсули

Нутритивна вредност на производот:

Нутритивна вредност                              во 1 капсула(г)                                            во 100г производ(г)

Протеини/белковини                                   0,43 г                                                            68,15 г

Јаглени хидрати                                             0,04 г                                                              5,9 г

Масти                                                           0,01 г                                                                1,9 г

Енергетска вредност                                 2 kcal/8,4 kj                                                 316,5 kcal/1329,15 kJ

Содржи: 120 капсули

Нето содржина во 1 капсула: 625 мг

Нето маса на цело пакување: 75 г

Најдобро да се употреби до: датата е втисната на дното на амбалажата.

Сериски број: втиснат на амбалажата

Број на уписот во регистарот на Министерство за здравство:

Производител: за Carnomed Радничка 14/2, Нови Сад Србија, произведува: Elephant Co d.o.o. Панчевачки пут 42-44, Београд

Произведено во во согласност со ISO 9001:2008 и HACCP систем

Увозник и дистрибутер: Симбио медик ДОО Скопје, ул. Интернационални бригади бр.4 Скопје

Тел. 023120012                  simbiomedic@gmail.com                                             www.simbiomedic.mk

Намена на производот: Комплекс од биофлавоноиди за Вашиот имунитет. Содржи екстракт од печурката реиши кој допринесува на природните одбранбени сили на организмот и екстракт од семки од грозје кој им помага на клетките во одбрана од слободните радикали. Стимуно комплекс е единствен додаток на исхрана произведен во услови на висок квалитет на производство. Наменет е за поддршка на нормално функционирање на имуниот систем. Погоден е и за вегетаријанци, не содржи ни една состојка од животинско потекло.

Начин на употреба: Препорачаната дневна доза не смее да се пречекорува. Додатоците во исхраната не можат да се користат како замена на разновидна исхрана. Избалансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот се важни за здравјето.  Препаратот не треба да го користат лица осетливи на било која состојка на препаратот. Препаратот не треба да го користат бремени жени и доилки. Наменет е за возрасни лица и деца над 3 години. Пред употреба треба да се посоветувате со лекар или фармацевт.

Содржина на активни компоненти:

мг/ 1 капсула                                       г/100 мг

Сув екстракт од печурка реиши                                               120                                               25,7

(Ganoderma lucidum) 80% бета глукан

Сув екстракт од плод на домат

(Solanum lycopersicum) 10% ликопен                                      75                                                   16,1

Бакарен комплекс од хлорофилин, сол од натриум          50                                                    10,7

Сув екстракт од цвет на невен

(Tagetes Erecta)  40% лутеин                                                       40                                                     8,6

Сув екстракт од семки од грозје

(Vitis Vinifera)  95% проантоцијанидин                                   30                                                      6,4

Сув екстракт од плод од северна боровница

(Vaccinium uliginosum) (4:1)                                                         30                                                       6.4

CARNOMED

StIMUNO KOMPLEX

Додаток на исхрана

120 капсули

Состав: сув екстракт од печурката реиши и плод на домат, натриум-бакар-хлорофилин, сув екстракт од цвет на невен, семки од грозје, плод од северна боровница.

Стабилизатори: Микрокристална целулоза, магнезиум стеарат.

Капсула: стабилизатор хидроксипропилметилцелулоза, боја: Е171, карагенан, регулатор на киселост калиум –ацетат.

Нето количина : 56 г

Начин на употреба: 1 капсула  2 пати на ден.

Да се чува вон дофат на деца на температура до 25 степени, на темно и суво место. Најдобро да употреби до датум втиснат на дното на амбалажата.

Сериски број: втиснат на амбалажата

 

Производител: за Карномед   д.о.о. Радничка 14/2 , Нови Сад,

Произведува : Елефант КО доо , Панчевачки пут 42-44 , Белград

Произведено во согласност со ISO 9001:2008 и HACCP систем