Карнозин екстра 120 капсули

2,950.00 ден

Карнозин ЕКСТРА е комбинација од карнозин и други супстанции за подмладување . Истражувањата за составот на карозинот кои траеле со години се дел од астронаутската програма на руската Влада.Неговата улога не била само да ја засили здрствената состојба на астронаутите, туку и да го намали влијанието на космичкото зрачење и да ги подобри адаптационите механизми на стрес. Од настанувањето на првата рецептура на Карнозин ЕКСТРА поминати се веќе 15 години, а за тоа време многумина се увериле во неговите позитивни ефекти.

Description

Карнозинот како природна супстанција се наоѓа во секоја клетка на човечкиот и животинскиот организам. Најголема концентрација на карнозинот се наоѓа во мозочните ќелии, во срцевиот мускул и во остантите мускулни клетки.

Во текот на истражувањата научниците дошле до сознанија дека нивото на карнозинот се намалува со текот на годините. Лабораториските истражувања покажуваат дека карнозинот  има голема способност да ги подмлади клетките, да го обнови нивниот изглед, да им го продолжи животот.Тоа е резултат на антиинфламаторни, антиоксидативни, антиалер-гиски и хелатни(врзување на тешки метали)својства на карнозинот.Карнозинот ЕКСТРА позитивно влијае на сите клетки, а благодарение на тоа и на с Од првите сознанија за карнозинот поминати се повеќе од 1000 години и напрвени се многу истражувања.

Денес постојат околу 2000 публикации на ПубМед ,кои се  занимаваат со позитивните влијанија на карнозинот на здравјето.Важно е да се каже дека карнозинот е потполно безбеден и до денес не се откриени нескакани ефекти.

Основното истражување и истражувањето на животните покажува дека карнозинот го намалува ризикот за појава на диjабетесот, а кај луѓето кои веќе боледуваат од оваа болест карнозинот може да ги спречи комликациите и да го подобри залечувањето на раните. Постојат и студии кои покажуваат дека карнозинот го намалува и ризикот за појава на инфаркт на срцето и мозочниот удар, го намалува оштетувањето на црниот дроб и бубрезите од различно потекло, а го намалува и ризикот за појава на некои видови малигни заболувања.

Квалитетно конципираните студии покажуваат дека карнозинот може да ги намали симптомите на депресија, Паркинсоновата и Алцхајмеровата болест, деменцијата и шизофрнијата, а исто така да го намали и ризикот за појава на катаракта. Карнозинот ја подобрува еластичноста на кожата и со тоа го забавува настанувањето на брчките.

Карнозинот ЕКСТРА успешно се користи кај децата со спектар на аутистични болести и кај децата со оштетувања во развојот.

Со општите истражувања се дознало дека карнозинот ја подобрува кондицијата, силата на мускулите, ја неутрализира млечната киселина и ја зголемува издржливоста.

Состав

Употреба: Карнозинот Екстра е единствениот додаток во исхраната прооизведен во услови на висококвалитетно производство.Содржи витамини и билни состојки богати со полифенолини со изразена антиоксидативна активност.Карнозинот, како главна состојка, поволно делува на кардиоваскуларниот систем, ги штити клетките од стареење и ја подобрува физичката активност и кондиција.Се препорачува за вегетаријанци затоа што не содржи ниту една состојка од животинско потекло.

Л-карнозин 125 мг
Д-алфа токоферил сукцинат(Витамин Е) 20 мг
Л-карнитин 20 мг
Коензим Q10 20 мг
Екстракт од северна боровница 20 мг
Екстакт од семки од грозје 20 мг

Преглед

Компанијата КарноМед организизра прегледи од страна на светски признатиот специјалист по интерна медицина Михаил Кучер.

Преку едноставен преглед може да се види состојабта на регулаторните системи на телото и нивната взаемна динамичка рамнотежа.Целокупната дијагностика се прави со методот на анализа на варијабилитетите на срцевиот ритам и фунционирањето на регулаторните физиолошки функции во човечкото тело(ХРВ метод). Методот ни ги открива ризиците за појава на н Врз основа на резултатите на мерењето може објективно да се одреди способнооста на адаптација на нашиот организам и оптеретувањето на одредени регулаторни нивоа.Резултатите од мерењето овозможуваат да се направи индивидуален план на лечење, како и превенција.Стручното лекарско советување е составен дел од прегледот.

За децата и возрасните прегледот трае само 5 минуту и потполно е безболен. За тоа кратко време ги добиваме резултатите за Вашата здравствена состојба, инаку за која би биле потребни многубројни прегледи и анализи. Во современите држави ваквите прегледи стануваат дел од превентивните здраствени програми. Престанете да се грижите и дознајте ја комплетната слика за Вашето тело или за телото на Вашето дете.

Пред почеток на прегледот потребно е:

  • Да не се козумира кафе или храна мимимум 2 часа пред прегледот,
  • Да не пушат цигари 1 час пред прегледот,
  • Да не се вежба на денот на прегледот.

Треба да мирувате 15 минути во нашите чекалници пред почетокот на прегледот.