Sold out

Колострум екстра pure gold 90 капсули

2,000.00 ден

Out of stock

Description

 

Colostrum Extra Pure Gold содржи 90 капсули.

 

Colostrum Extra Pure Gold е додаток во исхраната наменет за деца, на база на кравји колострум произведен на органска фарма и не содржи ГМО супстанции, хормони или антибиотици. Важна карактеристика на Colostrum Extra Pure Gold е високата содржина на имуноглобулин G (минимум 40%), што го прави најквалитетен колострум дури и на светско ниво, каде што оваа содржина е многу помала (околу 20%). Покрај IgG, Colostrum Extra – Pure Gold содржи и други состојки неопходни за правилен раст и развој на децата:

  • природно висока содржина на масни киселини со долг ланец што овозможува подобра апсорпција на липосолубилните витамини (А, Д, Е, К)
  • лактоферин, кој покажува силен антимикробен ефект, кој ја поддржува оптималната функција на гастроинтестиналниот тракт и игра важна улога во хомеостазата на железото
  • содржи дури 8 од 9 есенцијални амино киселини: хистидин, метионин, лизин, леуцин, изолеуцин, валин, треонин, фенилаланин
  • минерали (калциум, цинк, железо, хром)

Природниот кравји колострум се карактеризира со висок квалитет на протеини, умерена содржина на лактоза, намалена содржина на масти и богато присуство на витамини, минерали, ензими и имуноглобулини, особено IgA со високо имунопротективно дејство.

Интересно е што кравјиот колострум содржи поголеми количини од овие состојки од човечкиот колострум. Colostrum Extra ја зачува оригиналната содржина на хранливи и биолошки вредни компоненти.

Неговата улога кај луѓето најмногу се однесува на новороденчињата и доенчињата, кои од различни причини се хранеле со вештачко млеко, но и кај малите деца и за посебни потреби кај другите групи на население, особено кај постарите лица и физички активните индивидуи. Придобивките од кравјиот колострум за човечкото тело се обезбедување на богат спектар на амино киселини, широка застапеност на многу биоактивни организми, ензими и имуноглобулини.

Споменатиот состав на кравјиот колострум ја подобрува реакцијата на имунолошкиот систем, а според најновите научни докази го поддржува оптималниот состав и метаболичката активност на цревната микрофлора, ги намалува алергиските реакции кај луѓето кои се алергични на млеко. Како прво, колострумот ЕКСТРА го прави телото отпорно на заразни, акутни и хронични заболувања.

Colostrum Extra Pure Gold го поддржува оптималниот состав и метаболичката активност на цревната микрофлора, ги намалува алергиските реакции кај луѓето кои се алергични на млеко и го прави телото отпорно на заразни, акутни и хронични болести. Содржи висока концентрација на пробиотици и придонесува за подобро варење. На овој начин целосно го зајакнува организмот. Природно содржи имуноглобулини, фактори за раст, амино киселини, витамини, минерали и други активни супстанции.

Се препорачува за:

  • Новороденчиња и доенчиња лишени од природно мајчино млеко;
  • Деца со посебни потреби и тешкотии во развојот;
  • Постари лица со изразени тегоби при стареење;
  • Екстремно физички активни луѓе од сите возрасти;
  • За зголемување на отпорноста на организмот при заразни, акутни и хронични заболувања.

Colostrum Extra Pure Gold  се произведува со патентирана  метода на замрзнување, врз основа на кој составот на сите соодветни супстанци е во просек 40% повисок од другите препарати достапни на пазарот и го прави телото отпорно на заразни, акутни и хронични болести.

Состав од 1 капсула: лиофилизиран колострум во прав (МЛЕКО) 500 mg, говедска капсула, боја: титаниум диоксид, средство против стврднување: магнезиумови соли на масни киселини.

Начин на употреба:

Возрасни и деца постари од 12 години 2 капсули на ден,   деца со возраст 2-12 години 1-2 капсули на ден (по потреба капсулата да се отвори и содржината да се додаде во некој напиток или оброк).