ENERGY Needs 300 капсули

6,500.00 ден

Description

ENERGY Needs 300 капсули

Природна поддршка за оптимален енергетски метаболизам

Дизајниран од истакнати лекари научници.

Содржи 40 активни состојки.

Дизајниран за:

  • Да ги потиснува воспаленијата,
  • За зајакнување на имунолошката функција,
  • Да обезбеди антиоксидантна поддршка,
  • Да ги отстранува штетните метаболити,
  • Да обезбедува есенцијална микро-исхрана,
  • Го опфаќа митохондријалниот метаболизам

EnergyNeeds® е дизајниран првенствено да го олесни клеточниот енергетски метаболизам. Овој производ може да го користат сите поединци без разлика на возраста, полот, присуството или типот на митохондријална дисфункција/болест, вообичаени коморбидитети, сериозност на болеста, информации за секвенцата на ДНК, лекови или други земени додатоци.

Многу од термините кои се претставени како „дијагнози“ во медицината се всушност само описи засновани на симптоми и едноставно тестирање, а не врз основа на вистинската причина(и) на болеста. Ова вклучува многу состојби кои се доста чести, вклучувајќи:

Мигрена

Фибромијалгија

CRPS и други нарушувања на болката

Синдром на хроничен замор

Синдром на циклично повраќање

Синдром на иритирани црева

Депресија

Анксиозно растројство

Дизаутономија

Нарушувања од спектарот на аутизам

ADD/ADHD

Епилепсија

Дијабетес тип 2

Хипертензија

Вообичаена променлива имунодефициенција (CVID)

Сите горенаведени состојби се сложени, со повеќе причини низ популацијата, а исто така и многу фактори (компоненти) учествуваат во причината за болеста кај секој поединечен пациент. Сите овие состојби се исто така поврзани на некој начин со митохондријалната дисфункција.

Митохондриите се присутни во скоро сите видови клетки. Митохондриите се познати како „моќ на клетката“ и тие произведуваат огромно мнозинство од енергијата што ја користат клетките. Митохондриите служат за многу други цели, но нивната главна функција е производство на енергија. Бидејќи на клетките од сите видови им е потребна енергија за повеќето работи што ги прават, дефицитот во енергетскиот метаболизам, наречен „митохондријална дисфункција“ може да предизвика широк спектар на симптоми и состојби. Ова е причината зошто митохондријалната дисфункција е пронајдена во толку многу различни состојби, вклучувајќи ги и сите оние наведени погоре.

Додека на сите клетки им е потребна енергија за да го направат она што го прават, на некои клетки им е потребна повеќе енергија од другите, и на тој начин митохондријалната дисфункција е поверојатно да влијае на овие клетки. Нервниот систем е електричен, и затоа мозокот и другите нервни клетки имаат голема веројатност да бидат дисфункционални кога енергијата е недоволна. Други клетки со високи енергетски потреби вклучуваат мускули, ендокрини жлезди и имуни клетки. Така, симптомите и состојбите поврзани со митохондријалната дисфункција генерално ги вклучуваат овие типови на клетки, и затоа постои врска со горенаведените состојби, како и со многу други. Ова не значи дека секој со овие состојби има митохондријална болест. Сепак, значителен дел од луѓето со која било од овие состојби имаат митохондријална дисфункција како еден од факторите што доведува до болест. Митохондријалната дисфункција не е единствената причина за овие состојби, туку е важна причина, бидејќи е честа и може да се лекува.

Дозирање:

Возрасни и адолесценти над 60 kg: 5 капсули два пати на ден. Ова е 10 капсули на ден.

Деца и адолесценти 40-60 kg: 4 капсули два пати на ден.

Деца од 20-40 kg: 3 капсули два пати на ден.

Деца под 20 kg: Консултирајте се со вашиот лекар.

Препорака: Една капсула за секои 10 kg телесна тежина, двапати дневно.

Најдобро е ако се зема со храна. Капсулите може да се отворат и додадат во која било храна или пијалок.

Пред употреба препорачливо е да се консултирате со лекар или со фармацевт.

Податоци за можни несакани дејства на ENERGY Needs:

Секој витамински производ внесен во желудникот може да резултира со гадење, а најдобро е ако се зема со храна, барем на почетокот додека телото не се прилагоди на тоа. Дополнително, можеби е препорачливо да се даде помалку производ во првите неколку дена, за да се намали можноста за гадење. Еден пристап е да се започне со една капсула, два пати на ден, и секој ден да се додава уште една капсула по доза до саканата количина.

Податоци за чување и рок на употреба на ENERGY Needs

EnergyNeeds® има  рок на траење од 2 години и се наоѓа отпечатен на дното на секој сад. Откако ќе се отвори, ако го запечатите садот по секоја употреба, EnergyNeeds® треба да трае најмалку една година. Откако ќе се отвори, чувајте го EnergyNeeds® на ладно и суво место и чувајте го EnergyNeeds® подалеку од топли и влажни средини за да помогнете да се обезбеди ефективност подолг период по отворањето.

Содржина, начин на дејство и дополнителни податоци за ENERGY Needs

Активни компоненти

 

Количинa на дневни дози
Калории 5
Вкупни јаглехидрати <1 гр
Витамин А (како ретинол палмитат  и 89% бета-каротен) 3900 mcg
Витамин Ц (аскорбинска киселина) 500 mg
Витамин Д (холкалциферол) 18.8 mcg
Витамин Е (како токоферол сукцинат и мешани токофероли) 70 mg
Витамин К (филоквинон) 50 mcg
Тиамин (како Тиамин HCl) 18.8 mg
Рибофлавин 20 mg
Ниацин (како ниацинамид) 50 mg
Витамин Б6 (како пиридоксин HCL и пиридоксал-5-фосфат) 1 mg
Фолат (како калциум L-5 метатилтетрахидрофолат) 335 mcg DFE
Витамин Б12 (како метилкобаламин) 25 mcg
Биотин 750 mcg
Пантотенска киселина (како Д-калциум пантотенат) 75 mg
Холин (како холин битартрат) 100 mg
Јод (како калиум јодид) 75 mcg
Магнезиум (како магнезиум оксид и 33% магнезиум цитрат) 75 mg
Цинк (како цинк глуконат) 7,5 mg
Селен (како селенометионин) 50 mcg
Манган (како манган сулфат) 0,75 mg
Хром (како хром никотинат глицинат хелат) 37,5 mcg
Молибден (како молибден глицинат хелат) 75 mcg
Калиум (како калиум цитрат) 40 mg
Ацетил-Л-карнитин HCl 250 mg
Л-карнитин тартрат 250 mg
Креатин монохидрат 200 mg
Кверцетин (како кверцетин дихидрат) 150 mg
Л-аргинин HCl 150 mg
Алфа-кетоглутарна киселина 125 mg
Коензим Q-10 100 mg
Глицин 100 mg
Алфа-липоинска киселина 75 mg
Иноситол 75 mg
Таурин 50 mg
Рутин 25 mg

 

Предностите на EnergyNeeds® се:

Релативно високи дози на неколку клучни состојки на митохондријалниот коктел, како што се карнитин, алфа липоична киселина, клучни минерали (Mg, Se), витамин А/бета-каротин, повеќе витамини Б и витамини Ц, Е, сите насочени кон високо ниво на митохондријална поддршка.

Флавиноидите кверцетин и рутин, како и витамини Д и цинк, за подобра поддршка на имунолошкиот систем.

Додавање на хранливи материи со специфични цели:глицин, карнитин и таурин за да помогнат во метаболичката детоксикација.

Аргинин за зголемена циркулација на мали крвни садови.

Хром за одговор на инсулин.

Повеќекратно додавање на витамини и минерали за да се удвои како високомоќен мулти-витамин.

Многу помали количини на активирани/метилирани витамини Б6, Б9 (фолати) и Б12 отколку во SpectrumNeeds® и во многу производи на конкурентите, бидејќи некои поединци се чувствителни на нив. Секако, доколку сакате, повисоките дози може дополнително да се надополнат.

Останати состојки: хипромелоза, брашно од ориз, магнезиум стеарат и силика.

Без сите вообичаени алергени, вклучувајќи глутен, млечни производи, казеин, јајца, соја, риба, школки, кикирики и јаткасти плодови. Не содржи никакви вештачки бои, вештачки засладувачи, конзерванси или ГМО.

Пакување: кутија со 300 капсули.

Потекло на производот:

NeuroNeeds LLC, 8 Ladyslipper Ln, Old Lyme, CT 06371, United States Земја на потекло: САД.

Увозник и дистрибутер за Република С. Македонија

Симбио Медик доо, Ул.Интернационални Бригади бр.4, 1000 Скопје,

Тел. 02 3120 012

[email protected]