SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

6,200.00 ден

Description

SpectrumNeeds е граничен производ кој содржи витамини, минерали и активирани кофактори кои се користат за оптимизирање на нутриционистичкиот статус на децата и возрасните кој се користи за стимулирање на специфични биолошки патишта со цел да се промовира здравјето.

Содржи 33 активни состојки.

Податоци што треба да се знаат пред употреба на SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

SpectrumNeeds е дизајниран да се користи од сите поединци без оглед на возраста, полот, присуството или типот на невроразвојни состојби, заеднички коморбидитети, сериозноста на болеста, информации за секвенцата на ДНК, лекови или други земени додатоци. Формулацијата е особено прилагодена на потребите за исхрана на децата и возрасните. SpectrumNeeds може да го земаат сите поединци кои сакаат основа за одлични нутриционистички и диететски интервенции за промовирање на подобрен метаболизам, метилација и невротрансмисија.

Ја зголемува нутритивната поддршка

SpectrumNeeds® ги зема предвид научните истражувања и клиничкото искуство кое илустрира дека луѓето функционираат подобро кога одредени хранливи материи се надополнуваат во високи дози; Производот вклучува високи дози на: карнитин, коензим Q10, магнезиум, пиридоксин, витамин Б12 и витамин Д3

Промовира митохондријален метаболизам

SpectrumNeeds® е осмислен со мешавина од хранливи материи кои можат да помогнат во митохондријалната функција (енергетскиот метаболизам): ацетил Л-карнитин, алфа кетоглутарат, алфа липоична киселина, Л-карнитин, цитрат, коензим Q10, L-креатин, магнезиум , цинк и витамини Б1 (тиамин), Б2 (рибофлавин), Б3 (ниацинамид), Б5 (пантотенат), Б6 (пиридоксин, пиридоксал-5-фосфат), Б7 (биотин), Б12 (метилкобаламин), Ц, Д3, и Е.

Ги корегира недостатоците во исхраната

SpectrumNeeds® зема предвид дека децата имаат диети во кои се дефицитарни многу хранливи материи што се покажуваат со ниски нивоа во крвта или косата. Затоа нашиот производ ги содржи следните хранливи материи: биотин, холин, хром, фолна киселина, магнезиум, манган, молибден, пантотенат, пиридоксин, селен, тиамин, цинк и витамини Б12, Ц, Д3 и Е.

Активирана форма

SpectrumNeeds® зема предвид дека стандардниот мултивитамински додаток не може секогаш да се апсорбира и користи.  SpectrumNeeds® ја нуди активната форма на витаминот во биодостапен производ: активиран витамин Б6 како пиридоксал 5-фосфат, активирана фолна киселина (Б9) како 6S-5-L-метилтетрахидрофолат глукозамин и калциум фолинат и активиран витамин Б12 како метилкобаламин.

Експертска формулација

SpectrumNeeds® зема предвид дека не се сите исти. Дозата на SpectrumNeeds® е прилагодена на нутриционистичкиот менаџмент на невроразвојните нарушувања, како и на тежината на една личност.

Висок квалитет

SpectrumNeeds® зема предвид дека квалитетот на витамините и суплементите е важен. Се произведува во Соединетите Американски Држави во високо регулиран тековен објект за добри производни практики (cGMP).

Податоци за правилна употреба на SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

Телесна тежина на дете/возрасен Дозерка Маса на прашок Пијалок
10- 15 kg 1 2.2 g 60 ml
15- 20 kg 1.5 2.9 g 90 ml
20- 40 kg 2 4.4 g 120 ml
40- 60 kg 2.5 5.9 g 180 ml
>60 kg 3 6.6 g 210 ml

 За доенчиња со тежина помала од 10 kg, консултирајте се со лекар. SPECTRUM NEEDS не е тестиран кај доенчиња, иако ниту една од поединечните состојки не е контраиндицирана кај доенчиња или се очекува да биде штетна. Дозата треба да се пресмета врз основа на телесната тежина и состојбата на доенчето. Предлог: Пресметајте ја количината според пропорцијата од 1 грам прашок за секои 7 кг телесна тежина.

Пред употреба препорачливо е да се консултирате со лекар или со фармацевт.

Податоци за можни несакани дејства на SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

Се препорачува да се дава помалку производ во првите неколку дена, за да се навикне вашето дете на вкусот и да се намали можноста за гадење. Покрај гадење, забележани се и други ретки несакани дејства: повраќање, золемена енергија, несоница.

Предлог

Дадете 25% од дозата во горната табела за двете дози првиот ден.

Дадете 50% од дозата во горната табела за двете дози на вториот ден.

Дадете 75% од дозата во горната табела за двете дози на третиот ден.

Дадете ја целосната количина на дозата во горната табела за сите денови потоа.

Алтернативно, можете да користите грамска вага.

Податоци за чување и рок на употреба на SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

SpectrumNeeds® има рок на траење од 2 години и се наоѓа отпечатен на дното на секој сад. SpectrumNeeds® е дизајниран да остане свеж до 90 дена по отворањето и користењето на производот. Откако ќе се отвори, чувајте го SpectrumNeeds® на ладно и суво место и чувајте го SpectrumNeeds® подалеку од топли, влажни средини за да помогнете да се обезбеди ефективност подолг период по отворањето.

Кристалните супстанции, вклучувајќи витамин Ц, витамини Б и други додатоци во исхраната, се склони кон процес наречен деликесценција, во кој влажноста предизвикува растворање на цврста супстанција растворлива во вода, што може да резултира со згрутчување. Иако е безбедно, високата влажност и долгите периоди на топлина може да го нарушат додатокот во исхраната (SpectrumNeeds®) по отворањето на затворениот сад..

Содржина, начин на дејство и дополнителни податоци за SPECTRUM Needs 252 gr прав со вкус на бобинки

Активни компоненти 2 дозерки (4.4 г) содржи
Витамин Ц (Аскорбинска кис.) 300mg
Витамин Д (Холкалциферол) 7.5mcg (300IU)
Витамин Е (како токоферал сукцинат и мешани токофероли) 25 mg
Тиамин (Тиамин HCL) 12.5 mg
Рибофлавин 12.5 mg
Ниацин (ниацинамид) 12.5 mg
Витамин Б6 (50% како пиридоксин HCL и 50% пиридоксал-5-фосфат) 10 mg
Фолат (како калциум L-5 метатилтетрахидрофолат и калциум фолинат) 1667 mcg DFE (500 mcg фолна киселина)
Витамин Б 12 (како метилкобаламин) 250 mcg
Биотин 500 mcg
Пантотенска кис. (Д-калциум-пантотенат) 150 mcg
Холин (од 75 мг холин битартрат) 30 mg
Калциум 30 mg
Јод (калиум јодид) 50 mcg
Магнезиум (магнезиум цитрат и магнезиум малат) 100 mg
Цинк (цинк глуконат) 6 mg
Селен (селенометионин) 25 mcg
Манган (манган аминокиселински хелат) 0.5 mg
Хром (хром пиколинат) 25 mcg
Молибден (натриум молибдат) 50 mcg
Калиум (калиум цитрат) 25 mg
Креатин монохидрат 625 mg
Л- аргинин 500 mg
Карнитин мешавина (Ацетил Л-Карнитин и Л-Карнитин 250 mg
Алфа-кетоглутарна киселина 150 mg
Коензим Q10 125 mg
Иноситол 50 mg
Алфа-липоинска киселина 50 mg
Д-бета, Д-гама, Д-делта токофероли 25 mg

 Има 33 активни состојки во SpectrumNeeds®, вклучувајќи Л-аргинин, коензим Q10, Л-карнитин, ацетил Л-карнитин, алфа кетоглутарат, Л-креатин, алфа липоична киселина, тиамин (витамин Б1), рибофлавин (Б2), ниацинамид ( Б3), Д-калциум пантотенат (Б5), пиридоксин (Б6), пиридоксал-5-фосфат (Б6), биотин (Б7), калциум фолинат (Б9), „активиран“ фолат (6S-5-L-метилтетрахидрофолат глукозамин, B9), метилкобаламин (B12), аскорбинска киселина (C), холекалциферол (D3), d-алфа токоферил ацетат и мешани токоферили (E), магнезиум (цитрат и малат), цинк глуконат, хром пиколинат, манган (аминокиселински хелат) , молибден (натриум молибдат), селен (селенометионин), калиум јодид, калиум цитрат, креатин монохидрат, холин битартрат и инозитол.

Останати состојки: лимонска киселина, природни вкусови, орански глукозилирани стевиол гликозиди, органски ребаудиозид А, силика и екстракт од монк овошје.

Неактивните состојки во SpectrumNeeds® ги вклучуваат сите природни засилувачи на вкусот за да се поттикне редовна употреба. Нема вештачки засладувачи, бои или полнила. Производот исто така не содржи глутен, казеин/млеко, јаткасти плодови, кикирики, соја, јајца, риба и школки. Нема состојки во или приближно дози кои се сметаат за токсични.

Пакување: кутија со 252 gr прав со вкус на бобинки.

Потекло на производот:

NeuroNeeds LLC, 8 Ladyslipper Ln, Old Lyme, CT 06371, United States Земја на потекло: САД.

Увозник и дистрибутер за Република С. Македонија

Симбио Медик доо,

Ул.Интернационални Бригади бр.4, 1000 Скопје,

Тел. 02 3120 012

[email protected]

Начин на издавање

Граничниот производ може да се издава и/илипродава без лекарски рецепт (БР).