/

Пико Д3

420.00 ден

Диетален додаток со витамин Д, А, Е и ДХА (омега – 3 масна киселина)

Description

СОДРЖИНА

Масло од алги со минимум 40 % ДХА, витамин Е, витамин А, витамин Д3 и растително масло (сончоглед).

ДЕЈСТВО

 • DHA придонесува за одржување на нормалниот вид
 • DHA придонесува за одржување на нормално ниво на триглицериди во крвта
 • DHA кај мајките придонесува за нормален развој на мозокот на фетусот и на доенчињата
 • DHA придонесува за нормален развиток на видот на доенчиња до 12-месечна возраст
 • Витаминот А придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем
 • Витаминот А придонесува за одржување на нормална кожа
 • Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес
 • Витаминот Д е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата
 • Витаминот Д придонесува за одржување на нормални коски
 • Витаминот Д придонесува за одржување на нормална мускулна функција
 • Витаминот Д придонесува за одржување на нормални заби

ДОЗИРАЊЕ

1 мл = 400 U.I (1 x 1 мл/ден = 20 капки/ден) Деца: 6 месеци – 1 година – 9 капки (еднакво на 0,4 мл) два пати на ден над 1 година – 12 капки (еднакво на 0,5 мл) два пати на ден

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Капките можат да се ставаат директно во устата на децата или да се разредуваат во млеко или во други видови храна.

ПАКУВАЊЕ

15 мл шишенце за орална употреба

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не смеат да се користат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.