/ /

Пико лакс 150 мл

660.00 ден

Додаток во исхраната кој содржи лактулоза, течни растителни влакна и сок од слива.

Description

СОДРЖИНА

Додаток во исхраната кој содржи лактулоза, течни растителни влакна и сок од слива.

Пакување: Сируп во шише од 150 мл

За орална употреба

Состојки: лактулоза, вода, пченкарни влакна, сок од Алое вера (ALOE VERA L. Syn. ALOE BARBADENSIS MILL.), фруктоза, сок од слива, конзерванс: калиум сорбатзакиселувач: лимонска киселина, арома.

ИндикацииПико ЛАКС е додаток во исхраната кој содржи течност од растителни влакна со лактулоза и сок од слива, што е корисно за промовирање на физиолошките функции на цревата во случаи на бавен цревен транзит.

Дозирање и начин на употреба: 15 мл зависно од потребата во вечерните часови пред спиење. Содржината може да се употреби директно или растворена во вода или друга течност. Испијте ја содржината заедно со голема чаша вода.

 

Предупредување: Да се промеша добро пред употреба. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана.