/

Утинорм кесички 12 ком

756.00 ден

Диететски додаток од сок од овошни состојки кои се корисни за уринарниот тракт.

Description

СОДРЖИНА

Вода, фруктоза, прав од сок на брусница, сув екстракт од мечкино грозје, сув екстракт од семе од грејпфрут, сув екстракт од цвет од златна трска, средство за регулирање на киселоста: лимонска киселина, конзерванс: калиум сорбат.

ДОЗИРАЊЕ

Една ќесичка се раствора во 1 литар вода, обична или минерална.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Пред употреба добро да се протресе и да се испие во текот на денот. Може да се пие како таков или да се заслади со шеќер или мед.

ПАКУВАЊЕ

Кутија од 12 ќесички по 15 мл за орална употреба.

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не смеат да се користат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.