/

Пико Мултивит капки 12 мл

360.00 ден

Диететски додаток со витамини и минерали.

Description

СОДРЖИНА

Витамин А, витамин Б1, витамин Б2, витамин Б6, витамин Б12, витамин Д, витамин Е, витамин Б3, витамин Ц, флуор, калциум, биотин, вода, фруктоза, емулгатор, полисорбат, средство за регулирање на киселоста: лимонска киселина, конзерванси: калиум сорбат, натриум бензоат.

ДЕЈСТВО

Пико мултивит ги задоволува зголемените потреби на телото за витамини и го заменува нивното отсуство во исхраната. Капките се даваат кај деца во следните случаи:

  • Намален апетит
  • Зголемен замор кај децата од училишна возраст
  • Заостанат раст
  • Како додаток при лекување со антибиотици
  • Како витамински додаток, особено во зима и во пролет

ДОЗИРАЊЕ

  • 0 – 1 година – 1 капка/кг/ден
  • 1 – 3 години – 12 капки/ден
  • 4 -6 години – 15 капки/де

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Капките може да се земаат како такви или да се промешаат со вода или друга течност.

ПАКУВАЊЕ

12 мл шишенце за орална употреба

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не смеат да се користат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.