/

Пико Мултивит сируп 150 мл

500.00 ден

Диететски додаток со витамини и минерали во вид на сируп

Description

СОДРЖИНА

Витамин Б1, витамин Б6, витамин Б12, витамин Б2, витамин Ц, витамин ПП, витамин Е, витамин А, витамин Д3, пантотенска киселина, фолна киселина, калиум (калиум пирофосфат), магнезиум (магнезиум пирофосфат-цитрат), манган (манган пирофосфат), цинк (цинк глуконат), бакар (бакар глуконат), екстракт од ацерола со 50 % витамин Ц (Malpighia punicifolia, maltodekstrin), екстракт од грејпфрут, арома, вода, фруктоза, сок од јагода (Fragraria vesca), сок од малина (Rubus idaeus), сок од капина (Rubusfruticosus), згуснувач: ксантангума, конзерванси: лимонска киселина, калиум сорбат, натриум бензоат, овошје екстракт од бозел (Sambucus nigra, maltodekstrin).

ДЕЈСТВО

Пико мултивит ги задоволува зголемените потреби на телото за витамини и го заменува нивното отсуство во исхраната. Капките се даваат кај деца во следните случаи:

  • Намален апетит
  • Зголемен замор кај децата од училишна возраст
  • Заостанат раст
  • Како додаток при лекување со антибиотици
  • Како витамински додаток, особено во зима и во пролет

ДОЗИРАЊЕ

  • 1 – 3 години – 2 x 5 мл/ден
  • 4 – 6 години – 3 x 5 мл/ден
  • над 6 години – 3 x 5 мл/ден

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Сирупот Пико мултивит треба да се зема по оброк, како таков или може да се раствори во чај или во друга течност.

ПАКУВАЊЕ

150 мл шише за орална употреба.

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не смеат да се користат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.