/

Пико Фер Ц 200 мл

650.00 ден

Диететски додаток во вид на сируп за деца, возрасни и бремени жени.

Description

СОДРЖИНА

Содржина во шишето: 50% витамин Ц oд ацерола, вода, фруктоза, багремов мед, сок од концетрат од јагода, сок од концетрат од малина, екстрат од листови од спанаќ (Spinacia oleracea), екстракт од семе од сладок бадем (Prunus Dulcis), алфа-алфа екстракт од луцерка ( Medicago sativa), екстракт од лист од поточарка (Nasturtium officinalis), концетрат од црна рибизла, железо глуконат, арома.
Содржина во депозит капачето: Витамин Ц гранули (л-аскорбинска киселна), пченкарен скроб, лактоза.

ДЕЈСТВО

  • Железото придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем
  • Железото придонесува за нормална когнитивна функција
  • Железото придонесува за нормално формирање на црвени крвни клетки и хемоглобин
  • Железото придонесува за нормален транспорт на кислород во телото
  • Железото придонесува за намалување на замор
  • Железото има улога во процесот на клеточната делба
  • Витамин Ц ја зголемува апсорпцијата на железо

ДОЗИРАЊЕ

  • Деца – 1 x 5 мл на ден
  • Возрасни – 1 x 10 – 20 мл на ден

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Витаминот Ц во Пико фер Ц се наоѓа во форма на прав, во капачето од шишето. По притискањето на капачето, витаминот Ц се истура во течноста и може да се пие како таков или да се раствори во вода или во друга течност.

ПАКУВАЊЕ

200 мл шише за орална употреба.

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се чува далеку од дофат на деца. Додатоците во исхрана не се замена за избалансирана исхрана.