Sold out
/

Пико Мултивит шишенца

600.00 ден

Диететски додаток со витамини и минерали.

Out of stock

Description

СОДРЖИНА

Витамин А, витамин Б1, витамин Б2, витамин Б6, витамин Б12, витамин Д, витамин Ц , витамин Б3, железо, цинк, калциум, флуор, пчелино млеко и багремов мед.

ДЕЈСТВО

Пико мултивит ги задоволува зголемените потреби на телото за витамини и го заменува нивното отсуство во исхраната. Капките се даваат кај деца во следните случаи:

  • Намален апетит
  • Зголемен замор кај децата од училишна возраст
  • Заостанат раст
  • Како додаток при лекување со антибиотици
  • Како витамински додаток, особено во зима и во пролет

ДОЗИРАЊЕ

Едно шишенце дневно или по препорака на лекарот, по оброк.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Капките може да се земаат како такви или да се промешаат со вода или друга течност.

ПАКУВАЊЕ

10 шишенца по 10 мл за орална употреба.

ВНИМАНИЕ

Да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина. Да се чува на места недостапни за деца. Додатоците во исхраната не смеат да се користат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.